Velg en side

Når det er snakk om å ta vare på helsen og formen sin, finnes det et par enkle tiltak som gir stor effekt. Røyker du? Slutt. Det vil kroppen din takke deg for i det lange sykkelløp. Synes du det blir for vanskelig å bare slutte tvert, kan det være en idé å gå over til snus. Selv om snus heller ikke er ideelt å bruke, har det tross alt langt mindre skadelige helseeffekter enn røyk. Hele 90 % ifølge nye studier. Du unngår potensielt store skader på lungene dine ved å bytte ut røyk med snus. Snus kan dessuten enkelt handles ved å bestille på nett.

Parker bilen

Når du har sluttet å røyke er det på tide å bygge opp lungene dine igjen. Kjører du som regel bil eller kollektivt til jobb? Slutt. Fra nå av er sykkelen din venn i tykt og tynt. For å få en flyvende start på ditt nye sykkelliv, kan en el-sykkel være en god investering. En el-sykkel hjelper deg opp de tyngste bakkene, uten altfor stor innsats, samtidig som du må trå for å holde sykkelen i gang. Du vil gradvis merke at formen blir bedre. Du får i tillegg en frisk og god start på dagen, uten å måtte dusje når du kommer på jobb.

Konklusjon

Med to svært enkle grep, hver for seg, kan du komme deg  i din livs sykkelform. Samtidig vil du kunne oppleve mindre stressrelaterte plager, få bedre søvn og bedre mental helse. Les gjerne også om hvordan Sofia legger opp sin bruk av el-sykkel til og fra jobb. Livsstilsendringer kan være vanskelig for den enkelte, men det er viktig å ikke gi opp selv om en skulle gå på en smell og ta seg en røyk, eller la sykkelen stå flere dager på rad. Det tar tid å inkorporere nye vaner, så husk til slutt at mange bekker små blir til en stor å.