Velg en side

Nei, du kan ikke plassere et hundebur bakpå sykkelen. Hunden skal helst trave ved siden av for å få best effekt av sykkelen din. Det er derimot de gangene du må frakte hunden i bilen at du trenger et hundebur. Her kan du lese mer om hvordan den best forflyttes med sykkel kontra bil.

Antall hunde-eiere er jevnt fordelt i de fleste befolkningsgrupper, men vi aner at elsyklistene er iallfall en smule overrepresentert her. Ettersom vi er glade i frisk luft, er både elsykkel og hund relevante for vår livstil. Men en hund krever en noe annen type «vedlikehold» enn en elsykkel.

Sikkerhet med hundebur

Når du skal av sted på ferie, til hytta eller hvor det måtte være, vil du sikkert ha med deg både hund og sykkel. Begge vil nemlig finne seg til rette i mer frie omgivelser.

Sykkelen fester du greit bakpå bilen med de godkjente anordninger. Med hunden stiller det seg annerledes. 

Den må selvfølgelig være inne i bilen. Men den kan ikke bevege seg fritt rundt. Den vil forstyrre føreren, og den ville være svært utsatt hvis det skulle skje noe,

Den normale, og beste, løsningen på dette er et hundebur. Det forhindrer at hunden beveger seg rundt i bilen, men fremfor alt gir det den beste sikkerheten dersom noe skulle skje. 

En fremfarende hund i kollisjonsøyeblikket eller ved brå oppbremsing er ikke å spøke med. Til og med de aller minste vil fare fram med voldsom kraft som mangedobler vekten deres flere ganger. Det er selvfølgelig farlig for hunden, men også for passasjer og fører som risikerer å få den i bakhodet.

Valg av bur

Først får du se hva det plass til i bilen. Dernest er det spørsmål om hvor stor hunden er, og hvor stor plass den trenger. 

Det er mulig å kjøpe bur i ulike størrelser, for både en og to hunder. Men det er også av betydning hva slags bil du har. En stasjonsvogn eller en bil med relativt stort bagasjerom må til for å frakte de største hundene. Med mindre hunder er det mer fleksibilitet. 

Det beste er om buret kan festes til baksiden av passasjersetet, på tvers av bilens kjøreretning. 

Velvære med hund og sykkel

Men for god mosjon trives hunden best side om side med eieren der denne sitter på sykkelen sin. Da kan man også komme opp i en fart som utfordrer hunden litt.