Velg en side

Enten du nettopp har kjøpt ny elektrisk sykkel eller du har hatt det en stund har du kanskje tenkt tanken på å oppgradere sykkelen enda litt til. Elsykler har økt kraftig i popularitet og stadig flere kjøper seg elsykler for å komme seg rundt uten å behøve å bli gjennomsvett på veien. En elsykkel gir også god mosjon og etter at du har tatt deg en sykkeltur kan du for eksempel unne deg en velfortjent pause og tippe på kveldens sportsarrangementer og kamper hos Unibet.

Det viktigste tilbehøret

Selv om dette ikke er et tilbehør som brukes for sykkelens del er sikkerhet ekstra viktig når man kjører på trafikkerte veier – som svært mange bruker elsykkelen til i byer og tettbygde strøk. Å investere i en trygg og sikker hjelm er derfor det første du bør gjøre før du tar sykkelen ut på en tur. Her bør du unngå å velge de aller billigste variantene og prioritere helse og sikkerhet høyest ved å finne ut hvilke merker som er anbefalt som de aller tryggeste å bruke.

Sikkerhet – både for deg selv og andre

Lys på sykkelen er et annet viktig tilbehør som man bør sørge for å ha. Særlig i Norge hvor det på kveldene kan være mørkt og vanskelig å se er lys på sykkelen noe alle bør ha. Skal man først kjøpe seg en lampe til elsykkelen bør man også prøve å finne en lampe med godt lys, som virkelig lyser opp veien der man sykler. Dette hjelper ikke bare deg som sykler men det vil også gjøre at andre kan se deg komme dersom man sykler i høy hastighet på en vei som ikke har belysning. Når man monterer lyset bør man derimot sørge for å montere lyset slik at det ikke vil komme til å blende andre syklister, gående eller bilister, dersom man kjøper en veldig sterk sykkellampe.

En annen ting som er kjekt å ha dersom man sykler på trafikkerte veier er sidespeil som man kan montere på sykkelstyret. På denne måten er det mye lettere å ha en oversikt over trafikken bak seg og man vil fort kjenne seg tryggere som syklist.

Sidespeil til sykkel
Sidespeil til sykkel

Praktisk tilbehør

Noe som er veldig kjekt å ha på sykkelen er en sykkelkurv. Man kan både få kjøpt sykkelkurver som festes til styret eller som festes til bakhjulet. Skal man for eksempel plassere tyngre ting i kurven bør man velge en kurv som skrus fast på styret, fremfor en som sitter på hjulene. Med en kurv vil du alltid ha plass til litt ekstra når du skal ut med sykkelen, enten du skal handle på butikken, hente noe hos noen andre eller om du har en hund som liker en rolig sykkeltur.

Andre ting som kan kjøpes som ekstrautstyr til sykkelen er bagasjebrett og barnesete som begge gjør det lettere å få plass til ekstra passasjerer på sykkelen. Begge deler kan enkelt monteres til sykkelen og bidra til at sykkelen kan brukes til enda flere formål.