Velg en side

Det kan være dyrt å kjøpe en el-sykkel, men visste du at en el-sykkel kan gi deg veldig mye lavere månedlige utgifter dersom den brukes som et alternativ til andre fremkomstmidler?

El-sykkelen fungerer som en helt ordinær sykkel, men kommer med en el-motor som går i gang med en gang du begynner å tråkke på pedalene, slik at du får ekstra fart. Med en el-motor kommer du fort oppe i fart, derfor er dette et godt alternativ til kollektivtransport og bil.

Siden en el-sykkel koster rundt 25 øre/mil, utgjør denne løsningen både et kostnadseffektivt og et miljøvennlig alternativ.

Hvordan velge riktig el-sykkel?

El-sykkelen kommer i en rekke ulike modeller. For å finne den riktige modellen for deg, er det viktig å vurdere din fremtidige bruk av el-sykkelen, hvor lang rekkevidde den bør ha, og om flere personer skal bruke den.

Hvilken av disse passer best for deg?

1. Standardsykkel – Denne modellen ligner veldig på en klassisk dame- eller herresykkel. Den passer godt til folk flest, spesielt som en pendlersykkel. Denne passer best på asfalt.

2. Hybrid – Denne modellen betegnes som mer sporty enn en standardsykkel. Denne modellen er perfekt for deg som trenger en sykkel til lengre avstander, som kommer opp i en relativt høy hastighet.

3. Fatbike – Denne modellen kommer med tykke hjul og kan kjøres på vanskelige underlag.

4. Sammenleggbar El-sykkel – Denne modellen er ganske liten og sammenleggbar som du kan frakte med deg i bil, på tog eller på båt.

Bør jeg kjøpe den dyreste el-sykkelen?

Du kan kjøpe el-sykler til alt fra 10.000 kroner til 100.000 kroner. Det dyreste alternativet er ikke alltid det beste alternativet, men når det gjelder el-sykler forteller prisen mye om hva du faktisk får.

Ofte kommer de dyreste syklene med de lengste rekkeviddene, og gjerne en høyere kvalitet. Det er likevel din økonomi som bestemmer hvor dyr el-sykkel du kan kjøpe. Derfor bør du kartlegge hvor mye penger du kan legge av til sykkelen.

På en annen side kan el-sykkelen finansieres på flere forskjellige måter. Noen har satt av midler på sparekonto og kan derfor betale hele beløpet på flekken, mens andre tar opp et forbrukslån for å betale hele eller deler av summen.

Dersom du trenger et forbrukslån, må du først få innvilget et lån etter at en kredittsjekk er utført. Dersom søknaden innvilges, vil du få pengene på konto innen 1-3 virkedager. I samarbeid med banken kan dere sette opp en realistisk nedbetalingsplan som passer deg og din økonomi godt.