Velg en side

De siste 2 årene har salget av elsykler eksplodert, mye av grunnen er at prisen har gått ned og batterikapasiteten opp. Et annet viktig aspekt er selvfølgelig at det er et økende fokus på miljø blant nordmenn. Kritikerne hevder likevel at det beste ville vært om folk ikke hadde trengt batterier for å komme seg rundt. Miljøgevinsten blir nemlig spist opp av produksjonen av batterier og strømmen man lader dem med. Så selv om det kan virke veldig grønt å kjøre sykkel på strøm så er det nødvendigvis ikke.

Produsentene vet dette og det er lovende ting på gang. Ifølge nettsiden Solcellepaneler.com så er det nå en kjempe stor satsning mot nettopp solcellepanel på transportmidler. Det kommer blant annet en bil neste år som bruker solcellepanel som en av flere energikilder. Biler er selvfølgelig ikke det eneste som får dette, det begynner å komme løsninger på solcellepaneler på elektriske sparkesykler og vanlige sykler.

Det er laget prototyper som har solcellepanel på sykkelen men det er svært lite praktisk. Da minner det mer om et fly og det fungerer dårlig. Det er dermed større sannsynlig for at man får løsninger hvor man kan lade syklene med strøm fra solcellepanel. Det kan være store kollektive løsninger hvor man kan lade med grønn strøm eller det kan være egne løsninger du kan montere på huset.

I Norge så vil faktisk dette fungere veldig bra ettersom vi ikke bruker sykler på vinteren. Om sommeren, våren og høsten så vil det være nok produksjon til å kunne lade strøm hver eneste dag. Det er selvfølgelig litt avhengig av hvilket forbruk du har.

Dersom det kommer løsninger for grønn strøm så er dette noe som vi alle kommer til å sette pris på. For til tross for at det i Norge er mye grønn energi så selger vi denne ut for å skitten strøm fra utlandet. Det er dermed ikke slik at det er grønn energi vi har på batteriene i dag.

Det er nok en stund før vi får dette på plass i Norge ettersom veldig mange av disse prosjektene kun er på «pilot nivå». Utviklingen innen elektrisk mobilitet har likevel gått veldig raskt og det er helt klart at det vil komme løsninger. Mest sannsynlig så er det sparkesykkel-selskapene som kommer til å satse først på solcelleteknologi og som kommer først til markedet med noe. Grunnen til det er at de møter sterke miljøkrav, logistikkprøvelser og trenger generelt et mer bærekraftig konsept.