Velg en side

Å få dyp søvn av høy kvalitet er avgjørende for ditt velvære. Under dyp søvn har hjernen din en sjanse til å komme seg etter all aktiviteten den gikk gjennom i løpet av dagen. For små barn og tenåringer som fortsatt utvikler seg, er dyp søvn avgjørende siden det er en økning i veksthormonsekresjonen under dette stadiet av søvn.

En av de mest kritiske funksjonene til dyp søvn er konsolideringen av nye minner. Dette blir vanligvis referert til som søvnavhengig minnebehandling. Personer med søvnløshet eller annen søvnforstyrrelse lider vanligvis av en svekkelse av denne funksjonen.

Når vi blir eldre, reduseres mengden dyp søvn vi får. Dette gjør det desto viktigere å få nok kvalitetssøvn gjennom natten. Noen av de viktigste hjerne- og kroppsfunksjonene oppstår under dyp søvn

I tillegg til dette er her et par tips som kan hjelpe deg med å få mer dyp søvn:

  • Trening: Forskning viser at regelmessig trening kan øke og forbedre kvaliteten på den dype søvnen din.
  • Ha et sunt kosthold: Det er mange grunner til å ha et sunt kosthold, og å få kvalitetssøvn er en av dem. En studie viser at å spise mindre fiber og mer fett og sukker kan føre til at søvnen din blir mer forstyrret. I stedet for disse, spis mer mat som er lav i fett og høy i protein og fiber.
  • Lytt til hvit eller rosa støy: Hvis du sliter litt med å sove om natten, kan det hjelpe å lytte til litt hvit eller rosa støy.
  • Ingen kaffe før sengetid: Kaffeelskere kan drikke kopper kaffe døgnet rundt når de overlates til seg selv. Det er imidlertid viktig å unngå koffein minst 7 timer før du legger deg for å få en god natts søvn.
  • Kutt ned på alkohol: Selv om alkohol kan virke som det hjelper deg med å sovne, reduserer det i virkeligheten kvaliteten og perioden med dyp søvn du får.

.