Velg en side

Sykkelturen til jobben er dagens høydepunkt hvis solen skinner og været er bra. På regnværsdager bruker du bilen men føler deg likevel miljøvennlig.

Mange har gått til innkjøp av e-sykkel for å hjelpe miljøet, men også fordi det er deilig med litt frisk luft. Man får kondisjon også, men unngår å bli svett fordi motoren kobler inn i oppoverbakkene.

Foto: Pixabay

Stille

Forskning viser ikke uventet at bruk av elsykkel har en positiv innvirkning på miljøet, men det har også andre positive effekter som ikke kan måles i kroner og øre. For eksempel reduserer e-syklene støy som er til sjenanse i boligområder.

E-sykkel revolusjonen har ganske sikkert kommet for å bli, fordi batteri-teknologien går opp i takt med de elektriske bilenes popularitet. Kombinert med at egen helse og trim alltid har vært et prioritert område for folk, ser det veldig lyst ut for e-syklenes fremtid.

Stort salg

I England alene selges hundre tusen e-sykler i året. Det forteller noe om populariteten. Også i Norge har e-syklene hatt en voldsom popularitetsøkning, først og fremst i de store byene. De norske fjellene er fortsatt for bratte og bakkene er for lange til at e-syklene helt klarer å henge med i svingene.

Sykkelgale nederlendere har prestert å kjøpe over fire hundre tusen e-sykler på et år. De er  nå så billige at du ikke trenger en Unibet Casino bonus eller en lottogevinst for å kjøpe en.

Fordelen med e-sykler er at folk slipper å bli veldig slitne. Nedoverbakkene har aldri vært syklenes problem.

Svetten siler

El-syklene hjelper deg å tråkke når du begynner å bli sliten i oppoverbakkene. Da sparker motoren inn og redder deg fra en pinlig affære der du må gå av sykkelen og leie den opp resten av bakken.

E-syklene lar deg ikke slippe helt unna, så de er virkelig sunne i den forstand at de gir deg mosjon og frisk luft.

Fint for lommeboka

Tidligere måtte selv sporty folk skifte klær etter at de kom på jobben fordi de var svette, men dette problemet er nå altså mer eller mindre løst. E-sykler kanskje kan løse et annet viktig problem for deg også. Det økonomiske.

På grunn av e-syklenes poularitet har kvalitets sykler falt kraftig i pris, og det snakkes også om å fjerne momsen. Nå er de så billige at de sammenlignet med bilen kan spare deg for tusenvis av kroner i året, samtidig som den gjør deg sporty og miljøet renere, og altså –  reduserer støy.

Foto: Pixabay

Evig diskusjon

Så var det dette med batteriene da. Det evige samtale emne der folk aldri blir helt enige. Hvor lenge batteriet på e-sykkelen varer avhenger selvsagt av både batteritypen og hvordan du vedlikeholder den. Ved å holde batteriet tørt og lade riktig kan du selvsagt forlenge batteriets levetid, men allerede på dag en har det sine klare begrensninger.

E-sykler har endret livet til mange syke og eldre som tidliger har vært forhindret fra å kunne sykle. Mange av dem uttaler at e-syklene har endret livene deres fullstendig. Dette er mennesker som har hatt lyst til å sykle, men som har vært forhindret fra det på grunn av begrensninger satt av egen helse