Velg en side

Det er stadig flere og flere som benytter seg av el-sykkel som transportmiddel, noe som gir mosjon og er mye bedre løsning for miljøet. Med el-sykkel kommer man seg raskt fram, uten å ta seg ut nevneverdig. Det viser seg at folk bare elsker el-sykkel, noe som også vises på lommeboka. Det koster ikke mye å bruke el-sykkel. Om innkjøpet koster noen kroner så er det ingenting i forhold til en bil.

Men mange har også tatt el-sykling til nye territorier. Med revurderte regler, kan man også bruke el-sykkel i utmark og turstier. El-sykkel for terreng må være robuste samtidig som de kan variere kraftutvekslingen i stor grad. Derfor kan mansi at det er motoren som blir viktigst når det gjelder denne type el-sykkel. Jevn kraftoverføring får man med en kraftig motor, for en el-MTB vil være en del tyngre enn en vanlig Mountainbike. I tillegg legges det vekt på hvorvidt det er enkelt å håndtere systemet på el-sykkelen, mens pris er en annen diskusjon. Med el-sykkelen byttet ut mot bilen vil man uansett spare penger. Og det er heller ingen vits å satse på en billig el-sykkel fra Biltema, for det har vist seg før, de syklene er ikke til å stole på, i følge denne siden.

Haibike Sduro Trekking RC

Med et batteri som lades mens det er montert på sykkelen, kommer denne sykkelen best ut av el-MTB-ene som er testet, i følge www.test.no. Denne solide rakkeren har en god motor som yter jevn kraftoverføring når man trår opp stupbratte bakker. Den er enkel å håndtere samtidig som det gir den beste sykkelopplevelsen. Displayet på styret viser det meste av hva man trenger å vite om fart, temperatur, kadens osv. Kan stilles inn på ulike nivåer som påvirker rekkevidden og hvor mye man vil tråkke til selv, kalt assistansenivåer. Med Yamaha-batteri og krankmotor yter denne 250W med rekkevidde på 500 Wh, som gir en kjørelengde på 145 km på ECO+-nivået. Dette er en el-MTB for de absolutt råeste el-syklistene.

Serious Bear Rock El-MTB

I følge bikester.no er den mest populære el-MTB akkurat nå er seriøs utfordrer til den første i testen. Med fullrigget Shimano-utstyr tar el-sykkelen imot alle mulige støt og vibrasjoner, slik at opplevelsen blir best mulig. El-MTB-en er satt opp med Bosch motor i kranken, og en motor som er festet til underrøret. Med Serious el-sykkelen kan man trene i terrenget med en rekkevidde på opptil 100 km, noe som for de aller fleste er mer enn langt nok. Prismessig er denne el-sykkelen overlegen Haibike. Denne el-sykkelen er en testvinner blant den allmenne hopen av el-syklister der ute i marka. Med et supert display kan man følge med på farten og tidsforbruket, mens man flyter bortover stiene uten nevneverdige problemer. Flere innstillinger på sykkelen gjør at man kan velge om man vil kjenne det litt i lårene eller bare cruise rundt ute å bli svett i pannen.

Birk E-Beast

Dette er et monster av en el-sykkel for de fleste motbakker og terreng. I hvert fall i følge Birksport selv, og passer til dem som virkelig vil tråkke til i tøft terreng.  Derfor begrenser den seg til å ha tre innstillinger, alle i segmentet virkelig tøffe motbakker. Videre har denne el-sykkelen en rekkevidde på 504 Wh, og en motor som yter, i følge reglene, 250 W ved full pes. Med de stilige detaljene og aerodynamiske linjene er el-sykkelen for terrenget som støpt for folk som elsker sykling i naturen. Vil man komme i gang med sykling på en fin måte, er en el-MTB perfekt, slik at man får kjenne på variasjonene i terrenget og hvordan man best skal forsere bakker og hindre.