Velg en side

Ikke alle vil ha elsykkel. Hvilken sykkel er bra for deg hvis du ikke skal ha elsykkel?

Sykkelsporten har blitt enormt populær her i Norge. Mennesker i alle aldre, former og fasonger har falt for denne treningsformen, noe som ikke er veldig rart. Sykkel er en trening det er ganske lett å komme i gang med, uavhengig av hvilken fysisk form du er i.

Du kommer deg ut i friluft, man får utforsket nærområder og det finnes alltid en mulighet for å sykle en tur, uansett hvor du måtte bo og befinne deg.

En sykkel trenger ikke være dyr

Det å skulle starte å sykle krever en økonomisk investering, men det trenger heller ikke være veldig dyrt. Siden så mange driver med dette om dagen finnes det et hav av brukte sykler på Finn.no, og man kan få kjøpt gode sykler til en ganske rimelig penge hvis man følger med litt.

Hva slags sykkel trenger jeg

Et av spørsmålene mange kanskje stiller seg er hva slags type sykkel man trenger? Hvis du vil sykle som gutta i Tour de France er landeveissykkel det eneste og beste alternativet. Dette er de syklene med de tynne hjulene, bukkestyre og som i bunn og grunn er de som gir deg mest fart. Her sykler man på asfalt og holder seg til vei og sykkelvei hvis du har tilgang til det. Prisene varierer veldig, og du finner noe for alle og enhver.

Terrengsykkel er beregnet på sykling på sti og grusvei, men kan også selvsagt brukes på landevei. På en terrengsykkel sitter du mer oppreist enn på en landeveissykkel, noe som er verdt å huske om man har litt problemer med rygg for eksempel. Du har også valget mellom å holde deg langs veien eller å sykle i skog og mark. Også her varierer prisene veldig, der de dyreste syklene ofte har bedre gir og bremser, veier mindre og har bedre dempesystemer enn de mer rimelige variantene.

Fatbike er en sykkel som har kommet de siste årene, og dette er egentlig en litt mer ekstrem versjon av terrengsykkelen. Disse har store, tykke dekk som er beregnet på sykling i sti, over myr eller på snø hvis man har piggdekk. Mange har falt for denne type sykkel da den er litt mer ekstrem, og man kommer frem enda flere plasser enn med andre terrengsykler. Dette er dog ikke anbefalt for de aller ferskeste syklistene, og er nok en sykkel for de som har gjort det litt allerede.