Velg en side

Vi kan dessverre ikke alle være Thor Hushovd eller Alexander Kristoff. Heldigvis gir elsykkelen litt flere muligheter for dem som er glad i å sykle, uten å helt være sykkelfantomer. De fleste tenker nok helst på pendling til og fra jobb eller annen småsykling som hovedbruksområdet for elsykler, men har du vurdert å kanskje ta en elsykkelferie?

Å velge elsykkel når du skal på ferie er ikke bare et miljøvennlig alternativ – det er også godt for helsen, selv om motoren hjelper deg godt på vei. Og siden elsykler lades fra vanlig vegguttak er det vanligvis ikke noe stort problem å finne et sted å lade, selv om du kanskje av og til må slippe kreativiteten løs. I disse dager der alle bærer med seg laptoper, smarttelefoner, nettbrett og lignende er det nemlig overraskende mange offentlige steder der du kan finne en stikkontakt om du ikke helt skulle nå frem til overnattingsstedet du hadde sett deg ut (eller du kan ha med ditt eget overnattingssted på henger).

Velg en av disse som arbeidssykkel
Kilde: Pexels

Reiser du for eksempel til Tyskland, vil du ifølge https://www.dinside.no ladestasjoner for elsykkel rundt omkring, som gjør reisen mye lettere. Det finnes allerede godt over 1 400 slike ladestasjoner å velge mellom, slik at du har mer frihet til å sykle dit du ønsker og i det tempoet du ønsker, uten å måtte bekymre deg for mye om å holde deg til en streng timeplan.

Lar du deg imponere og rive med under Tour de France? Hva med å prøve deg på en etappe eller to, med motorkraft som hjelper deg på veien? Eller kanskje en halv etappe holder for deg? På https://www.tv2.no finner du oversikt over årets løype, og om du har et favorittår er det også mulig å finne kart fra tidligere konkurranser på nettet.

Du må nok gjerne vente til etter årets løp er ferdig før du kan prøve deg på løypen selv, men i mellomtiden det er selvsagt mulig å tippe på hvem du tror kommer til å vinne akkurat den etappen du har sett deg ut hos for eksempel https://www.redbet.com/no. Skulle det bli gevinst kan det være en fin måte å gjøre turen billigere enn først antatt!

Om du ikke har din egen elsykkel, eller om du skulle ønske at noen andre kunne planlegge hvor turen din skal gå slik at du slipper å tenke på alle de små detaljene, tilbyr https://www.bergodal.no en rekke forskjellige turer med varierende tema og vanskelighetsgrad. Her er både sykkel, GPS og overnatting med i prisen, slik at det eneste du trenger å tenke på er å nyte ferien din fullt ut.

Her kan du velge mellom både turer i fjell og over brostein som gir deg en skikkelig utfordring, og mer rolige landeveisturer som lar deg nyte landskapet rundt deg i et behagelig tempo som passer akkurat deg – det perfekte botemiddelet for en stresset hverdag.

Enten du velger å ta turen med familien, vennegjengen eller alene, så er elsykkelen den perfekte måten å gi ferien din en ny vri på. En elsykkelferie er en unik opplevelse som virkelig gir deg noe å snakke om når du kommer hjem.