Velg en side

Norge er et langstrakt land med mange flotte veier. Alt ligger til rette for at man kan drive med el-sykkel både som treningsform og som hobby i Norge. Selv om vi har enkelte tider av året der det ikke er like ideelt, er det egentlig kun de verste vintermånedene som skiller seg ut som upassende for alle som liker å trene med el-sykkel.

Kort vei til langstrakte landeveier

Selv om de fleste av oss bor i byer, er norske byer såpass små av størrelse at man skal ikke langt unna bykjernen før man kommer til mer rolige og langstrakte veier. Disse passer perfekt for alle som ønsker seg en lang økt på el-sykkelen uten å bli forstyrret av alt for mye trafikk, veikryss og trafikklys. Med en el-sykkel kan du fort komme deg veldig langt, og få utforsket områder rundt byen din der du ellers aldri har hatt muligheten til å dra. Husk uansett at man alltid må være forsiktig og ta sine forhåndsregler når man sykler på veier med biltrafikk.

Skogsterreng byr på alternative utfordringer

Det er ikke bare landeveissykling som er populært i Norge. I og med at vi er omkranset av store skoger med flotte turløyper, er det ideelt å ta med seg el-sykkelen på en tur offroad. Det å sykle i terrenget er en kjempekul opplevelse som absolutt er verdt å oppleve. Med el-sykkelen kan du klare å bestige enda tøffere oppoverbakker enn du noensinne kunne drømt om å klare med en vanlig sykkel. Enten det er høst, sommer eller vår er det veldig kult å kunne sykle på humpete skogsveier der du virkelig kjenner det på kroppen etter å ha kommet hjem etter en avsluttet økt.

Hva med sykkeltur gjennom Europa med el-sykkelen?

Om sommeren er det populært å dra på bilferie eller sykkelferie gjennom Europa, med hva med å bytte ut den vanlige sykkelen med el-sykkel? Da kan man sykle enda lengre distanser enn før, og se enda flere steder. En slik tur kan enkelt kombineres med andre arrangementer også, slik som fotball-EM og Tour de France. I sommeren skal fotball-EM foregå fordelt på flere land i Europa, og det å kombinere en sykkelferie med litt fotball er utvilsomt noe som kan gi minner for livet. Sykle til stadion, kjøp billett til kamp, og spill på Euro 2021 odds, så har man en komplett opplevelse.

Hvis fotball ikke er favoritten, kan du sykle til Frankrike for å få med deg Tour de France. Bare fantasien setter stopper for hva man kan oppleve på en sykkelferie gjennom Europa, og du kommer garantert til å være i mye bedre form når du kommer hjem. Husk å dokumentere alt som skjer på turen, slik at du kan se tilbake på minnene i etterkant. Hvis man oppretter en reiseblogg, Instagram-side eller lignende, kan man dokumentere turen mens den foregår. Noen velger også å bruke GoPro-kamera mens de sykler, slik at man i ettertid kan sette sammen videoer av opplevelsene og alt man syklet forbi på turen.