Velg en side

Dersom været tilsier at det ikke skal bli noen sykkeltur finnes det andre løsninger. En spennende løsning som lar deg dra på sykkeltur fra din egen stue til flere steder i den virkelige verden, og i universer som ikke finnes, er Holofit VR Fitness Platform fra Holodia.

Holodia

Holodia er et sveitsisk IT-selskap som ble grunnlagt i 2017 av Bojana Knezevic, Matthieu Wentzinger, Olivier Zitvogel og Shahin Lauritzen. Fokuset er å lage en plattform for trening ved å bruke AI og VR. Ifølge selskapet skal fremtidens innendørs kardiotrening baseres på VR.

Holofit VR Fitness Platform

Det er Holofit VR Fitness Platform som er produktet fra Holodia. Dette er en treningsplattform som skal fungere for sykling, roing og løping. For oss er det selvsagt sykling som er mest interessant. Før du kan dra på sykkeltur i VR må du ha et medlemskap på Holofit. Dette koster fra €9,90 pr måned. Du kan også registrere deg for en gratis prøveperiode. I tillegg vil du også trenge en treningssykkel og et VR sett.

Til Holofit VR Fitness Plattform er det anbefalt at du enten har en Peloton sykkel med måler for tråkkfrekvens. Måleren må kjøpes i tillegg, men det kan du finne billig på ebay eller Amazon. Dersom du har en Zwift treningssykkel vil denne mest sannsynlig ha måleren for tråkkfrekvens. 

Du vil også trenge et VR-sett. Holodia anbefaler Oculus Quest 2 på grunn av pris og kvalitet. Når du har treningssykkel med tråkkfrekvensmåler og VR-sett i orden er du klar for å dra på spennende sykkelturer, selv uten å gå ut.

Dra på sykkeltur i 15 virtuelle omgivelser

Første steget før du kan gå i gang med syklingen er å velge hvilken modus du vil sykle i. Her er alternativene Journey, Zen Mode, CardioGoals, Performance, Race Mode og Online Multiplayer. 

Her må vi si at det er Journey og Multiplayer som ser mest spennende ut. I Journey kan du samle trofeer, følge treningsprogram eller konkurrere mot ditt beste sykkelritt. Hva Multiplayer er, er selvforklarende, og det er dette som gjør at Holofit VR Fitness Platform kan fremstå som et VR spill. Multiplayer kan også være svært motiverende og få deg til å yte mer.

Dersom du vil ta deg en sykkeltur i byer kan du velge mellom for eksempel Paris og San Francisco, eller du kan konkurrere i Cambridge eller Grand Sablon ørkenen. Vil du ha historiske omgivelser kan Babylon være et godt alternativ.

Vil du oppleve noe helt nytt kan du dra til Saturn eller mysteriske Troglodyte, futuristiske Cyberpunk, eller mytologiske Aurvangar. Det legges også til nye steder du kan utforske på sykkel, så her skal du ikke gå lei av omgivelsene med det første.

Motivasjon er viktig når du trener, og vi har allerede nevnt at du kan få dette i Multiplayer. I tillegg kan du også få ekstra motivasjon med daglige utfordringer som kan gi deg bonuspoeng. Det er også månedlige utfordringer som kan sikre at du holder deg motivert til å yte ditt beste over tid.