Velg en side

Det er noen som tenker at elsykkel ikke har noen treningseffekt, men det er virkelig ikke tilfelle. Du kan kanskje ikke kvalifisere deg til Tour de France på elsykkelsetet, men du kan få en skikkelig treningsøkt. Da er det lov med en pust i bakken etter treningsturen, og kanskje med et lite glass fransk vin sammen med sendinger fra det mest kjente rittet i UCI World Tour? Ta en titt på Wine and Barrels for et innblikk i en verden av spennende tilbehør til vin.

Overraskende høy treningseffekt med elsykkel

Universitetet i Agder gjennomførte i 2018 en studie av treningseffekten til elsykler. Resultatene var relativt overraskende, og viser til en høy treningseffekt. Ved måling av en standard sykkeltur var aktiviteten 10,9 ganger høyere enn ved hvile, men ved bruk av elsykkel var aktiviteten faktisk fortsatt 8,5 ganger høyere enn ved hvile

I den samme studien brukte de «vanlige» syklistene 58 prosent av lungekapasiteten, men de som benyttet elsykkel bruke også 51 prosent av kapasiteten. Til sammen er altså treningseffekten lavere enn på en vanlig sykkel, men likevel godt innenfor det som regnes som moderat fysisk aktivitet.

Vininteresse, alkohol og trening

Alle som driver med trening, både på elite- og mosjonistnivå, bør nyte alkohol med måte. Alkohol kan påvirke mange forskjellige prosesser i forbindelse med trening, og virker dessuten vanndrivende. Samtidig skriver Vinmonopolet at et glass vin eller øl vanligvis vil gi liten innvirkning på treningseffekten.

Vininteressen er voksende i Norge, og det er noen som mener at denne dreiningen mot vin kan være med på å gi nordmenn et mer balansert forhold til alkohol. Det forutsetter selvfølgelig at et glass vin i ny og ne erstatter et høyere alkoholinntak i helgene, og ikke kommer i tillegg. Da kan vininteressen være noe som med god samvittighet kan kombineres med fysisk aktivitet i form av en elsykkel.