Velg en side

Det er mange som tror at elektriske sykler ikke kan gi trening, men det er ikke riktig. Å bruke en el-sykkel kan gi like mye trening som en vanlig sykkel. Du kan også benytte den som en behagelig avlastning på vei til jobb. Hvor mye trening du vil ha ut av denne er opp til deg selv.

El-sykkel i hverdagen

En elektrisk sykkel er et fint transportmiddel, og du kan fint bruke denne på sykkeltur med familie og venner med tråsykkel. Du kan selv velge hvor mye av den elektriske kraften i sykkelen du vil bruke, samt hvor mye du ønsker å tråkke. Slik kan du selv bestemme om turen blir en skikkelig treningsøkt, en hyggetur, eller en forflytning fra punkt A til B. En el-sykkel kan ofte være en god motivasjon for å komme seg ut i frisk luft.

Godt for kropp og sinn

Å sykle er som kjent godt for både balanse, koordinasjon og kondisjon, på en måte som er skånsom for leddene. Dette er en treningsform som kan benyttes til tross for sykdommer og skader som bekkenløsning. Du vil merke store forbedringer av dine koordinasjonsevner ved å sykle jevnlig, samtidig som du trener store muskelgrupper som rumpe, legger og lår.

Ved å være i god fysisk form, får de fleste også påvist bedre mental helse. Det er også enklere å holde en sunn vekt ved jevnlig sykling, med eller uten elektrisitet. For alle som ikke er så glad i å trene, kan det være en fordel å sykle til og fra jobb eller skole. Slik blir treningsøkten sømløst inkludert i hverdagen.

Vær forsiktig

Det er lett å få smaken for sykkelturer med en elektrisk sykkel. Likevel er det viktig å være forsiktig når man begir seg ut i trafikken. Spesielt siden elektriske sykler ofte når en høyere hastighet enn vanlige tråsykler. Det er viktig å alltid bruke hjelm, refleks og lys når man sykler i trafikken, samt å kjenne til alle trafikkregler som gjelder for syklister.

Skader som følge av sykling

Til tross for at sykling har mange helsefremmende fordeler, er det også her viktig å huske på å gjøre alt med måte. Dersom du sykler mye eller har feil stilling på sykkelen, kan du pådra deg belastningsskader.

Å falle av sykkelen som følge av en ulykke eller et mindre alvorlig uhell er også vanlig. Ofte tenker man ikke stort om dette i øyeblikket, men noen ganger kan smertene vedvare. Opplever du smerter i beina som følge av sykling eller fall? Trykk her for mer informasjon om profesjonell hjelp.